Het grote avontuur van Maarten, Sylvia, Saar & Meie

Met De kunst van leven werd me duidelijk dat ik meer energie wilde steken in het uitkomen van mijn dromen. Eind vorig jaar zei ik daarom tegen mijn lief: ‘We wonen heerlijk in ons hele fijne zelfgebouwde huis, wat jouw droom was. Nu is het tijd om mijn droom waar te maken: laten we volgend jaar een paar maanden op reis gaan met onze meisjes!’

Hij moest even schakelen, want hij dacht dat we dit over een paar jaar zouden doen. Maar al snel ging hij mee in de flow en zo werd het onze droom. Dat werd ook duidelijk door het prachtige doosje dat ik van mijn lief kreeg op mijn verjaardag (zie foto bij deze blog). Met daarbij zijn krachtige uitspraak dat hij heel graag met mij & onze meisjes op avontuur gaat! De eerste honderd euro ging in het doosje, met daarbij onze belofte dat er eind 2017 een hele grote hoeveelheid euro’s in zou zitten om onze droom waar te maken. Mooi begin van het manifesteren van onze droom! En die kreeg steeds meer vorm. We spraken het steeds meer uit naar elkaar en naar onze kinderen. Ze hebben natuurlijk geen idee van wat het betekent, maar werden door ons wel enthousiast over het idee dat we op avontuur gaan met het vliegtuig. De weken daarna kwamen ze met allerlei dieren op de proppen die we gaan zien: “As we naar de wereld gaan zien we ook dolfijnes en krokodilles he mam’. En Meie van 3 zegt regelmatig ‘As we naar de wereld gaan, dan…’. Ook spraken we het steeds meer uit naar anderen en maakten we ruimte in onze agenda. Eerst in gedachten en in onze privé-agenda’s. Maar al snel ook echt, door bij mijn bijzonder fijne opdrachtgever aan te geven dat ik die mooie opdracht graag doe, maar beschikbaar ben tot december.

Er was wel een soort ‘go/nog-go-moment’: het moment dat we samen me de juf van Saar de beslissing namen dat het goed is dat ze nog een jaar langer gaat kleuteren. (Ze is in oktober geboren en bij de Vrije School gaat een groot deel van de kinderen die in oktober/november/december zijn geboren een jaar langer kleuteren). De impact van drie maanden missen van een derde kleuterjaar, is minder groot dan bijvoorbeeld van de eerste klas. Als het beter voor haar zou zijn geweest om toch naar de eerste te gaan, hadden we de plannen gewijzigd/verplaatst. En nu, iets meer dan drie maanden voordat we gaan vertrekken, manifesteert onze droom zich steeds meer! Voor de vakantie gaf de leerplichtambtenaar aan dat hij akkoord is met onze plannen, mits er een goed leerplan komt. De werkgever van mijn lief vindt het een prachtig plan en is akkoord met het opnemen van ouderschaps- & onbetaald verlof. En ook niet onbelangrijk: de bestemming is bekend: we gaan eerst een maand naar Bali & Lombok (hier gaat het leven schijnbaar echt beginnen, want dan word ik 40 ☺). Daarna reizen we naar Nieuw Zeeland en zien daar wel of we daar blijven of nog een uitstapje maken naar Fiji of iets anders prachtigs. De tickets boeken we volgende week; er moest nog een paspoort aangevraagd worden (wel handig bij dit soort plannen ☺). De ‘to-do-list’ krijgt steeds meer vorm en in de vakantie zijn we al begonnen met het opruimen en afmaken voor ons huis, zodat we het kunnen verhuren. Meer info volgt binnenkort!


Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square