top of page

Hai, ik ben Sylvia!

Ik heb het leven lief en verlang ernaar om volledig tot Leven te komen. Dat is voor mij Leven vanuit wie ik werkelijk ben en doen waarvoor ik hier op aarde ben. Leven vanuit mijn essentie, hart, ziel en bedoeling.

Erg gelukkig word ik van mijn grote liefde, onze twee prachtige dochters en katjes Mus & Hazeltje. Van ons heerlijke huis in het Havenkwartier én van op avontuur gaan. Van de inspirerende vrouwen in mijn leven en van uren praten over de levenskunst.


Ik vind het snel gezellig, gebruik vaak teveel woorden, ben gemakzuchtig (efficiënt vind ik zelf :-) en heb een notitieboekjesverslaving (hoe fijn; een nieuw mooi boekje, om mooie teksten en quotes in te schrijven).

Oh en ik ben dol op een precies goed gemaakte koffie in m'n favo koffietentje, of mate drinken in de zon op ons dakterras: niks meer aan doen.

Sylvia finch 9-11-20.jpg

Hoe De kunst van Leven mijn leven in kwam

Een paar jaar geleden was ik bij een inspirerende Catch-avond in Deventer. Zo’n 10 mensen presenteerden zichzelf & waar ze gepassioneerd over zijn met een PechaKucha (dit is een presentatieformat met 20 beelden, die elk 20 seconden getoond worden. Niet meer, niet minder). Ik bedacht bij mezelf dat ik niet zou weten waar ik het over zou moeten hebben als ik zo’n presentatie moest doen. En eerlijk is eerlijk: daar vond ik wel wat van. Ik vond het stiekem wel kansloos. Ben je 40; heb je niet eens een gaaf verhaal om te vertellen in 400 seconden.


Het universum is gelukkig de beroerdste niet, want later die avond kwam het [BAM] bij me binnen: De kunst van Leven! Daar word ik blij van! Daar praat ik het liefst de hele dag over! Daar wil ik van alles over weten! En daar wil ik over leren, wil ik anderen hierover vertellen en inspireren! (al die uitroeptekens is omdat ik er echt lyrisch van was).


Daar, die avond dat De kunst van Leven bij me kwam, vielen veel puzzelstukjes op z’n plek. Dus dáarom heb ik daar uren met vriendinnen over gesproken, heb ik uren over die thema’s nagedacht. Dáarom heb ik al die boeken, tijdschriften, posts en blogs gelezen. En kan ik er zo weinig van weggooien. Dáarom ben ik bij al die workshops en bijeenkomsten geweest en krijg ik zoveel e-mailnieuwsbrieven. Dáarom heb ik een coach (meestal meerdere), heb ik therapie gehad en familieopstellingen gedaan. Ik heb de laatste jaren veel geleerd, afgeleerd en mezelf ont-wikkeld, en leef nu meer dan ooit vanuit wie ik werkelijk ben.

Essentials om tot Leven te komen  (1080x1080) (1).png

"Het doet er niet to hoe je bent opgegroeid, of je slechte of veleer goede omstandigheden hebt aangetroffen in je ouderlijk huis: jij kunt zelf een kunstwerk van je leven maken.''

Mihaly Csikszentmihalyi, ontdekker van het flow-principe

Jóuw kunst van Leven

Door het delen van mijn ervaringen en ideeën, wil ik je inspireren om jóuw kunst van Leven te ontdekken. Om leiderschap te nemen over jouw leven. Om jezelf te ont-wikkelen. Om dat te doen, of te laten, wat voor jou nodig is om tot Leven te komen, voluit te Leven vanuit wie je werkelijk bent. 


Want ik geloof dat je als mens veel gelukkiger bent als je het leven leeft zoals dat bij jou past. Niet bij je partner, je ouders of vrienden. Bij jou, bij het mens dat jij bent. Bij de dromen, verlangens en wensen die jij hebt, want die heb je niet voor niks. Die komen bij jou omdat ze passen bij jouw talenten en ervaringen, en bij wat je hier komt doen in dit leven op aarde.


Voluit Leven vanuit wie jij werkelijk bent betekent ook dat alleen jíj weet wat daar voor nodig is en wat het beste is voor jóu. En ja, natuurlijk is het best fijn als je daar hulp bij krijgt. Want hoe dat dan precies moet, heb je meestal niet geleerd op school. Daarom al het moois hier op deze site voor jou!

Sylvia dakterras be awesome.jpg
bottom of page